Duurzaam en eerlijk

We kunnen er niet meer om heen. 'Duurzaam', 'eerlijk', 'ecologisch', 'biologisch', 'natuurlijk', 'milieuvriendelijk' en 'groen' zijn termen die steeds vaker worden gebruikt in verschillende contexten. Steeds meer mensen begrijpen hoe belangrijk het is dat we bewuster gaan denken, consumeren, leven en dus ook wonen!

Met je woonstijl kun je al een verschil maken. Dubbel glas in huis zodat je minder hoeft te stoken, lichten uitzetten wanneer je ze niet gebruikt en het scheiden van je afval zijn de bekende handelingen waarmee je ook nog eens bespaart op je energierekening. Dat kun je uitbreiden met bijvoorbeeld zonnepanelen, groene stroom of douchedrains die 50% van de energie uit je warme douchewater terug halen. Er worden steeds meer nieuwe manieren gevonden waardoor we duurzamer kunnen wonen. Ook je interieur en woonaccessoires kunnen duurzaam en eerlijk zijn. Hier een kleine greep uit het assortiment van Baden Baden Interior die verantwoord je huis is mogen!

Durat is een ecologisch materiaal uit Finland dat voor 30% uit gerecycled plastic afval bestaat en 100% weer afbreekbaar is. Met Durat kun je naadloze oppervlaktes maken in talloze kleuren. Dit materiaal is zeer sterk, heeft een aangename touch en is makkelijk in onderhoud. Hierdoor is Durat ideaal voor verschillende doeleinden in het interieur zoals badkamers, keukens of openbare ruimtes. Daarbij heeft Durat een mooie moderne en warme uitstraling.

Woodnotes is een Fins merk, mooi van binnen en buiten. Het concept achter de Woodnotes producten is om creativiteit geïnspireerd door de ruige natuur van Finland te combineren met geavanceerde technologieën om de Finse grondstoffen hout en papier te kunnen bewerken. Woodnotes is het eerste bedrijf in de wereld dat papieren garen gebruikt op een eigentijdse manier in functioneel textiel. Milieuvriendelijkheid speelt een hoofdrol in hun productieprocessen en hun producten zijn biologisch afbreekbaar. De papieren garen gebruikt door Woodnotes zijn gesponnen van duurzaam zwaar papier dat kan worden hergebruikt of verbrand om energie te produceren.  Hun white paper wordt geproduceerd zonder het gebruik van chloorgas, en de kleurstoffen gebruikt om de garen te kleuren bevatten geen halogeen-organische verbindingen of zware metalen. Van deze garen worden de mooiste producten geproduceerd waaronder karpetten, raambekleding, meubelen en accessoires.

Lithoverde van Salvatori zijn natuurstenen tegels gemaakt van 99% restmateriaal dat overblijft bij het winnen van natuursteen en 1% natuurlijke hars dat dient als bindmiddel. Lithoverde heeft verschillende maten en patronen waar ze mee werken en een aantal natuurstenen waaronder kalkstenen en marmer. Het is de enige natuursteen in de wereld die voor bijna 100% uit gerecyclede materialen bestaat. De britse architect John Pawson, ontworp het Huis van Steen Exhibit voor de Milan Design Show. Het is bekroond met "The Beste Installatie van het Jaar" en wordt nu permanent geïnstalleerd op Triennale Design Museum in Milaan.

Crafting peace maakt de mooiste kussens met een mooie achterliggende gedachte. Ze creëren design producten met behulp van ambachtslui in onderontwikkelde landen. Lees meer over hun projecten op de website.

Voor meer mooie duurzame en eerlijke producten en of vragen neem je contact op met Baden Baden Interior. Veel 'duurzaam en eerlijk' woonplezier!