Interieur 2012 in Kortrijk

Afgelopen week bezochten we met het hele Baden Baden Interior team de Interieur Design Biennale op zondagochtend (!!!) om ons te laten inspireren en nieuwe producten te spotten. Het was een bijzonder goede beurs met een paar van de beste merken in dit vakgebied afgewisseld met design klassiekers en nieuwe designers. Hierbij een greep uit al het moois dat ik heb gezien!


Ik ontdekte het Duitse merk Böwer toen mijn oog werd getrokken naar een heel mooi en bijzonder tapijt, namelijk een tapijt van hout! Houten onderdelen in grafische patronen komen samen in een kleed, en dat geeft een waanzinnig effect. Daarnaast zag ik ook de Highboard kast staan, heel stoer en verfijnd tegelijk. Deze ontdekking wilde ik jullie niet onthouden natuurlijk. Bekijk hieronder de foto's en klik om te vergroten. Voor meer info over Böwer ga je naar www.boewer.com

Moroso is een van mijn favoriete merken. Vooral de kleurrijke, textuurrijke en vernieuwende ontwerpen van Edward van Vliet en Patricia Urquiola blijven mijn favoriet. Op de beurs kwam ik o.a. de Antibody stoel van Patricia Urquiola tegen in een fruitig nieuw jasje.

Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar naarmate ik meer over dit Finse merk Tunto ontdekte groeide ook mijn interesse en waardering totdat ik uiteindelijk tot de conclusie kwam dat ik toch wel degelijk verliefd ben op de Led 8 Powerkiss lamp! De eenvoudige vormgeving en de functionaliteit in combinatie met de led lampjes en de wire free (!) telefoon oplader maken deze lamp tot een succesvol ontwerp. Tunto's producten worden allemaal handgemaakt in hun werkplaats in Finland. De belangrijkste productie materialen zijn led en oled verlichting en hout waarmee ze zoveel mogelijk rekening houden met het milieu.

De Led 8 Powerkiss lamp zou ik graag op mijn bureau of nachtkastje willen hebben. Je bediend de lamp gemakkelijk door het touchscreen paneel en je laadt je telefoon wireless op door de Powerkiss ring aan te sluiten op je telefoon 'and find the magic red hotspot'!

www.tunto.com en www.powerkiss.com

Keramieken tegels worden niet meer simpelweg als vloer en wand bekleding gezien maar als een onderdeel van het interieur. Mutina is altijd opzoek naar nieuwe technieken om keramiek te kunnen bewerken en hun focus ligt op exclusieve designs. In samenwerking met verschillende ontwerpers ontwikkelden ze een nieuwe serie tegels met prachtige patronen en texturen. Deze tegels hebben zo'n mooie, zachte en bijzondere uitstraling dat ik niet kan kiezen welke mijn favoriet is! Neem even de tijd om de patronen in het keramiek te bewonderen en klik op de foto om te vergroten. De ontwerpen zijn van Ronan en Erwan Bouroullec, Rodolfo Dordoni, Raw Edges, Patricia Urquiola en Tokujin Yoshioka. Meer over Mutina via www.mutina.it

Tot slot wil ik nog een opvallende trend met jullie delen. Velen zullen 'm al kennen, maar hij speelde nog steeds de hoofdrol onder de tapijten tijdens de beurs: de Carpet Reloaded. De rage in deze 'versleten', 'vervaagde' en 'patchwork achtige' vloerkleden slaat bij mij wel aan! Deze look geeft elke kamer een eigen karakter en kan gemakkelijk worden toegepast in verschillende interieurs. Wat vinden jullie?