Herenhuis in Bond-stijl

Voor het magazine Stijlvol Wonen assisteerde ik Nicolien bij de styling in een herenhuis in Amsterdam Zuid. Eerder gaf ik jullie een sneak preview en hier is dan eindelijk het eindresultaat. Het is een prachtige publicatie geworden die ik met trots aan jullie laat zien. Stijlvol Wonen ligt nu in de winkel. Wat vinden jullie ervan? We zijn benieuwd naar jullie mening.

Indeling en interieur

Via een statige hal kom je binnen bij Bond, zijn vrouw Gillian en hun drie jonge kinderen. Hun huis heeft al vanaf de entree een luxueuze uitstraling door de hoogte van de ruimte en de stijlvolle hal. De Skygarden lamp van Marcel Wanders is een moderne en speelse lamp met klassieke ornamenten die een goede eerste indruk geeft van het huis;  luxe maar volgens Bond ook ‘kidsproof’. Deze combinatie maakt dit huis zo bijzonder leuk. Het is ruim en tot in de details verzorgd maar tegelijk ook leefbaar en huiselijk.

Links bij binnenkomst bevind zich de speelkamer van de kinderen. Een grote en hoge ruimte me veel lichtinval waar de kids zich heerlijk kunnen vertoeven. Een paar treden hoger lopen we langs een verzameling kunst en mooie boeken een ruime zitkamer met open haard in. Het witte (!) vloerkleed van Danskina is een gewaagde keus met drie jonge kinderen in huis, maar staat erg mooi onder de Dieke bank en is tot de dag van vandaag vlekkeloos. Langs de Happy fauteuil van Flexform kijken we de eetkeuken in waar een drie meter lange massief eiken eettafel staat met Tom Dixon lampen erboven. Aan de keuken grenst de smaakvol ingerichte werkkamer, die me een beetje in 007-achtige sferen brengt. De foto van Jack Nickolson gemaakt door Albert Watson geeft de ruimte extra levendigheid. Door het hele huis zien we veel gadgets verwerkt, hoe kan het ook anders als je Bond heet! Zo kwam er een uitgebreid lichtplan, een geavanceerd domotica- en muzieksysteem met speakers die in de plafonds zijn opgenomen en zelfs een plintzuiger verwerkt in de keukenplint.

De trap naar beneden leidt naar de ruime slaapkamer met badkamer voor Bond en Gillian plus de kinderkamers, extra badkamer, wasruimte en een berging. De master badkamer vind ik veel persoonlijkheid uitstralen. Ik zie hier de stijlvolle smaak van Bond (gadgetfreak en stoer design) en vrouwelijke touch van Gillian in terug. De badkamer is betegeld met de mooie tegels van ontwerpster Patricia Urquiola voor Mutina die de ruimte een subtiele zachtheid geven. De strakke maatwerk wastafel van Durat en kranen van Vola zijn van tijdloos modern design. De groffe stenen achterwand zorgt ervoor dat geheel meer textuur krijgt en een stoere look. De spotjes accentueren dit effect.

Stijl

De keuze in materialen en producten zijn verrassend en smaakvol. Het is een combinatie van pure luxe en design op een leefbare en stoere manier. Zo koos Bond bij de houtzagerij niet voor het gangbare A-selectie hout, maar juist voor C-selectie met veel noesten en scheuren. Ook zien we de samenwerking met Baden Baden Interior duidelijk terug in het interieur. De Boffi kranen, de Piet Boon meubelen, de badkamer en uiteraard de accessoires hebben een belangrijke rol in het karakter van het huis; tijdloos, natuurlijk en stijlvol. Met mooie leren kussens, plaids, salontafels en servies werd het geheel afgestyled. Je ziet dat hier twee design liefhebbers wonen met een uitgesproken smaak maar waar ook drie kinderen onbezorgd kunnen spelen. Kortom, een droomuis!

Met dank aan

Interieur ontwerp mede door Baden Baden Interior. Styling Nicolien Nijland en Isabella Machinè. Fotografie: Marjon Hoogervorst. Publicatie Stijlvol Wonen januari-februari 2013.

Bekijk ook het portfolio van Baden Baden Interior voor meer inspiratie en breng een bezoek aan de showroom voor de mooiste woonaccessoires zoals bij Bond en Gillian!