Opening foto expositie Micky Hoogendijk

Is het fotografie of.. toch meer? De gelaagdheid in de beelden van Micky Hoogendijk laat meer zien dan fotografie alleen. Een mix van emotie, stillevens, grafische kunst, fashion.. Met haar camera en belichting betovert Hoogendijk religieuze en mythische thema’s, evenals dagelijkse taferelen zoals Vermeer en Rembrandt dat deden met hun verf en penselen. Geïnspireerd door de oude Nederlandse meesters neemt Micky Hoogendijk je mee op reis door haar universum. Een inspirerend rijk waar beeldende kunst, techniek en toneel samensmelten in fotografie.    

Regal 2012

De portretten spreken mij erg aan omdat je wordt meegenomen in een mooi, sprookjesachtig maar niet perfect verhaal. Ze zijn direct en fascineren maar tonen ook duidelijk een kwetsbare kant. Krijg ik indirect een inkijk in de ziel van Micky Hoogendijk?  Een krachtige, mooie vrouw die haar draai vindt in kunst en fotografie. Haar creatieve en veelzijdige leven vraagt om een sterke persoonlijkheid, esthetiek, toegankelijkheid en inspiratie uit verschillende culturen. Haar zoektocht naar de kwetsbaarheid van de mens en om deze vast te leggen in een krachtig beeld. De mens is majestueus wanneer hij zijn kwetsbaarheid toont. Dit thema is prominent in haar serie portretten Regal 2012. Baden Baden Interior neemt je mee op deze bijzondere reis door de expositie van Micky Hoogendijk die vanaf 1 juni te zien is in hun showroom.

Death Becomes Her.jpeg
Rainstick 2012.jpeg

Micky

Micky groeide op omgeven door kunstenaars, kunsthandelaren, theatermakers, acteurs, en dansers. Zo ontwikkelde zij een natuurlijke interesse voor verschillende kunstvormen. Haar grootvader Dirk Hoogendijk was een van de meest succesvolle kunstdealers en als jong meisje bracht ze uren door in het atelier van haar vader Roelof Frankot. Ze groeit op in Amsterdam waar ze betrokken raakt bij verschillende kunstprojecten. Ook is Micky zelf voor de camera te vinden, ze poseerde onder andere voor Nederlands ontwerper Mart Visser en ontvingen ze in 2008 de award ‘beste actrice in een feature film’ op de New York International Independent Film & Video festival voor haar prachtige werk in Blindspot. In 2009 kreeg Micky een professionele camera van haar moeder, die twee maanden daarna is overleden. Elk werk is een ode aan haar. De cirkel is voor Hogendijk rond nu zij met haar fotografie en als kunstenaar haar plek gevonden heeft. Momenteel woont en werkt Micky in de Verenigde Staten en wordt haar werk als veelbelovend aanschouwd in de internationale kunstwereld. 

Uitnodiging

Ik heb het genoegen jullie namens Baden Baden Interior en Micky Hoogendijk uit te nodigen voor de foto expositie. De diverse foto’s worden in verschillende oplages en diverse formaten, met en zonder lijst aangeboden. Hoogendijk: “Baden Baden Interior is een mooie en vooral toegankelijke locatie voor mijn werk. Fotokunst tonen in een interieur setting. De sfeer in Baden Baden Interior sluit prachtig aan bij mijn werk.”

Vanaf 1 juni tot en met 31 juli zijn de werken van Micky Hoogendijk te zien op de  Valkenburgerstraat 201 A in Amsterdam. Naast de expo is er nog plenty interieur- en styling inspiratie op te doen.

Fish eye open_80x120-pp_hotpress1.jpeg
Fish closed_80x120-pp_hotpress1.jpeg